Przejdź do głównej zawartości

Foodbook #6

Foodbook #6



1500-1600l
I.Jajecznica
·     Chleb graham 80g
·     Jajka 2szt.
·     Masło 5g
·     Polędwica z indyka 20g

 Na pieczywo kładziemy polędwice . Na patelni rozgrzewamy masło i następnie wbijamy jajka. Na koniec solimy i pieprzymy wedle gustu.

II. Truskawkowa jaglanka
  • Kasza jaglana 20g
  • Mleko 100 ml
  • Truskawki 70g
  • Cukier 10g

Kasze płuczemy kilka raz , po czym wrzucamy do gotującego się mleka. Na koniec dodajemy truskawki i cukier. Wszystko blendujemy na gładką masę.

III. Łosoś z pieczonymi ziemniakami
  • Łosoś 150g
  • Ziemniaki 250g
  • Por 100 g
  • Jabłko 50g
  • Majonez lekki Hellmanns 10g
Ziemniaki kroimy w plasterki i gotujemy przez 10 min, następnie wykładamy na folię i posypujemy przyprawą do zimeniaków.
Pieczemy w piekarniku 20-30 min.

Łososia myjemy , solimy i wkładamy do piekarnika na 20-30 min.

Por kroimy w krążki, jabłko w drobną kosteczkę i dodajemy do tego majonez.

IV. Zapiekane musli z jabłkiem
  • Płatki owsiane 20g
  • 1 jajko
  • Danio 50g
  • Orzechy 5g
  • Jabłko pokrojone w kostkę 100g
  • Cynamon 1g

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce i zapiekamy w piekarniku 20 min – 180 C.

V.  Grahamka z twarogiem
  • ·         grahamka 80g
  • ·         twaróg 50g
  • ·         jogurt naturalny 30g
  • ·         masło 5g
  • ·         2 rzodkiewki, 1/4 ogórka , szczypior
  • ·         sól,pieprz

Wszystko mieszamy w misce i układamy na wcześniej posmarowaną masłem grahamkę.



2700-2800 kcal
I.Jajecznica
·     Chleb graham 140g
·     Jajka 4szt.
·     Masło 15g
·  Polędwica z indyka 40g

 Na pieczywo kładziemy polędwice . Na patelni rozgrzewamy masło i następnie wbijamy jajka. Na koniec solimy i pieprzymy wedle gustu.

II. Truskawkowa jaglanka
  • Kasza jaglana 40g
  • Mleko 150 ml
  • Truskawki 100g
  • Cukier 10g

Kasze płuczemy kilka raz , po czym wrzucamy do gotującego się mleka. Na koniec dodajemy truskawki i cukier. Wszystko blendujemy na gładką masę.

III. Łosoś z pieczonymi ziemniakami
  • Łosoś 200g
  • Ziemniaki 250g
  • Por 100 g
  • Jabłko 50g
  • Majonez lekki Hellmanns 15g
Ziemniaki kroimy w plasterki i gotujemy przez 10 min, następnie wykładamy na folię i posypujemy przyprawą do zimeniaków.
Pieczemy w piekarniku 20-30 min.

Łososia myjemy , solimy i wkładamy do piekarnika na 20-30 min.

Por kroimy w krążki, jabłko w drobną kosteczkę i dodajemy do tego majonez.

IV. Zapiekane musli z jabłkiem
  • Płatki owsiane 40g
  • 1 jajko
  • Danio 90g
  • Orzechy 15g
  • Jabłko pokrojone w kostkę 100g
  • Cynamon 1g

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce i zapiekamy w piekarniku 20 min – 180 C.

V.  Grahamka z twarogiem
  • ·         grahamka 180g
  • ·         twaróg 80g
  • ·         jogurt naturalny 80g
  • ·         masło 10g
  • ·         2 rzodkiewki, 1/4 ogórka , szczypior
  • ·         sól,pieprz

Wszystko mieszamy w misce i układamy na wcześniej posmarowaną masłem grahamkę.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Metody Przedłużania rzęs : 1:1 , 2d, 3d, volume

Nareszcie powstał długo oczekiwany post, w którym opiszę i przedstawię metody przedłużania rzęs aby łatwiej było wybrać coś dla siebie :) Metody przedłużania rzęs : 1:1 – w tej metodzie do każdej naszej rzęsy naturalnej przyklejamy jedną sztuczną rzęse. Zwykle w tej metodzie nie wykleja się rzęs tzw. „ baby”- czyli malutkich dopiero rosnących aby ich nie obciążyć. Zwykle stosuje się tu rzęsy grubości 0,15 lub maxymalnie 0,20 przy bardzo mocnych swoich naturalnych rzęsach. Metoda ta daje efekt wytuszowanych rzęs. 2:1   – w tej metodzie do każdej naszej rzęsy naturalnej przyklejamy dwie sztuczne rzęsy. Sztuczne rzęsy układamy w literę V aby rozchodziły się na samych końcach. Do tej metody stosujemy rzęsy grubości 0,10 . Metoda ta daje naturalny efekt.   2:1 – 3:1 – jest to metoda mieszana, w której do rzęs naturalnych wklejamy na zmianę dwie lub trzy sztuczne rzęsy. Dzięki temu efekt jest mocniejszy niż w metodzie 2:1 ale za to słabsz

Foodbook #4

Foodbook #4 1500-1600 kcal I. Pumpernikiel z wędzonym łososiem Pumpernikiel 80g Łosoś wędzony 50g Serek śmietanowy 30g Papryka czerwona 100g Chleb smarujemy serkiem śmietanowym i na to kładziemy łososia i paprykę . II. Musli Musi z rodzynkami i orzechami 20g Monte 60g Jabłko 60g Bakalie 10g Musli mieszmy z Monte i bakaliami. Jabłko kroimy w łódeczki . III. Spaghetti Makaron do spaghetti 60g Cebula 50g Pierś z kurczaka 70g Pomidory w puszce 150g Ser 20g Olej słonecznikowy 10 ml Oregano Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu. Cebulę kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej. Pierś z kurczaka  kroimy w kostkę i wrzucamy jak się cebula zarumieni. Wszystko przyprawiamy według uznania.Po ok. 10 min wrzucamy pomidory. Na koniec posypujemy oregano i serem. IV. Koktajl  truskawkowy 150 ml mleka 2% Truskawki mrożone 50g Otręby owsiane 10g Migdały 5g Do blendera wrzucamy odmrożone truskawki, otręby i mleko. Wszystko blendujemy. Na koni

Foodbook I

Foodbook I Przygotowałam dla Was propozycję foodbooka zarówno dla kobiety ( kcal 1500-1600 ) jak i dla mężczyzny (kcal 2700- 2800). Pamiętajcie kochani, że dieta to styl życia. Tak więc ja wybieram produkty tylko te, które uwielbiam. Nie zmuszam sie do jedzenia produktów, których nie lubię. To jest klucz do sukcesu! Posiłki podane w następującej kolejności : śniadanie, II śniadanie, obiad, przekąska i kolacja :) 1500-1600 kcal I. Grahamka z twarogiem, ogórkiem i rzodkiewką. grahamka 80g twaróg 50g jogurt naturalny 30g masło 5g 2 rzodkiewki, 1/4 ogórka , szczypior sól,pieprz Wszystko mieszamy w misce i układamy na wcześniej posmarowaną masłem grahamkę. II. Sernik  1 jajko cukier 10g cukier waniliowy 5g kasza manna 10g twaróg półtłusty 20g Jajko mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy twaróg a na koniec kaszę manną. Pieczemy w misce w piekarniku 180 C przez 15-20 min III. Pierś zapiekana z ananasem i mozzarelą pierś z kurczaka 100g z