Foodbook #4
1500-1600
kcal
I. Pumpernikiel z wędzonym łososiem
- Pumpernikiel 80g
- Łosoś wędzony 50g
- Serek śmietanowy 30g
- Papryka czerwona 100g
Chleb smarujemy serkiem śmietanowym i na
to kładziemy łososia i paprykę .
II. Musli
- Musi z rodzynkami i orzechami 20g
- Monte 60g
- Jabłko 60g
- Bakalie 10g
Musli mieszmy z Monte i bakaliami.
Jabłko kroimy w łódeczki .
III. Spaghetti
- Makaron do spaghetti 60g
- Cebula 50g
- Pierś z kurczaka 70g
- Pomidory w puszce 150g
- Ser 20g
- Olej słonecznikowy 10 ml
- Oregano
Makaron gotujemy wedle instrukcji na
opakowaniu. Cebulę kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy jak się cebula
zarumieni. Wszystko przyprawiamy według uznania.Po ok. 10 min wrzucamy pomidory.
Na koniec posypujemy oregano i serem.
IV. Koktajl truskawkowy
- 150 ml mleka 2%
- Truskawki mrożone 50g
- Otręby owsiane 10g
- Migdały 5g
Do blendera wrzucamy odmrożone truskawki, otręby i mleko. Wszystko blendujemy. Na koniec posypujemy płatkami migdałów.
V. Faszerowana cukinia
- Cebula 50g
- Pierś z kurczaka 50g
- Cukinia 200g
- Płatki owsiane 10g
- Serek wiejski 50g
- Suszone pomidory 20g
- Mozzarella 20g
- Olej 5ml
- Sól , pieprz
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę i
pierś z kurczaka. Wszystko przyprawiamy solą i pieprzem.Cukinie kroimy wzdłuż i
cały środek z niej wyciągamy, tak abyśmy mogli ją później nafaszerować. Środek
z cukini , który wydrążyliśmy wrzucamy na patelnie. Jak wszystko nam się
podsmaży, dodajemy płatki owsiane i smażymy przez jakieś 5 min. Środek cukini
smarujemy lekko ketchupem, po czym nakładamy do środka cały farsz. Na koniec
dodajemy serek wiejski, suszone pomidory i mozzarelle. Pieczemy w piekarniku
przez ok. 30 min w 180 C.
2700-2800
kcal
I. Pumpernikiel z wędzonym łososiem
- Pumpernikiel 140g
- Łosoś wędzony 80g
- Serek śmietanowy 50g
- Papryka czerwona 100g
Chleb smarujemy serkiem śmietanowym i na
to kładziemy łososia i paprykę .
II. Musli
- Musi z rodzynkami i orzechami 40g
- Monte 100g
- Jabłko 120g
- Bakalie 15 g
Musli mieszmy z Monte i bakaliami.
Jabłko kroimy w łódeczki .
III. Spaghetti
- Makaron do spaghetti 100g
- Cebula 50g
- Pierś z kurczaka 150g
- Pomidory w puszce 150g
- Ser 30g
- Olej słonecznikowy 20 ml
- Oregano
Makaron gotujemy wedle instrukcji na
opakowaniu. Cebulę kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy jak się cebula
zarumieni. Wszystko przyprawiamy według uznania.Po ok. 10 min wrzucamy pomidory.
Na koniec posypujemy oregano i serem.
IV. Koktajl truskawkowy
- 200 ml mleka 2%
- Truskawki mrożone 100g
- Otręby owsiane 20g
- Migdały 10g
Do blendera wrzucamy odmrożone truskawki, otręby i mleko. Wszystko blendujemy. Na koniec posypujemy płatkami migdałów.
V. Faszerowana cukinia
- Cebula 50g
- Pierś z kurczaka 80g
- Cukinia 400g
- Płatki owsiane 30g
- Serek wiejski 100g
- Suszone pomidory 20g
- Mozzarella 20g
- Olej 10ml
- Sól , pieprz
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę i
pierś z kurczaka. Wszystko przyprawiamy solą i pieprzem.Cukinie kroimy wzdłuż i
cały środek z niej wyciągamy, tak abyśmy mogli ją później nafaszerować. Środek
z cukini , który wydrążyliśmy wrzucamy na patelnie. Jak wszystko nam się
podsmaży, dodajemy płatki owsiane i smażymy przez jakieś 5 min. Środek cukini
smarujemy lekko ketchupem, po czym nakładamy do środka cały farsz. Na koniec
dodajemy serek wiejski, suszone pomidory i mozzarelle. Pieczemy w piekarniku
przez ok. 30 min w 180 C.
Komentarze
Prześlij komentarz